Folosește YouTube pentru a păstra legătura

În această perioadă nemaiîntâlnită, știm că încerci să cauți modalități prin care să interacționezi cu fanii, așa că dorim să-ți oferim toate resursele de care ai nevoie.

Familiarizarea cu YouTube

Află noțiunile de bază pentru crearea și gestionarea canalului și începe să interacționezi cu fanii.

Cum funcționează drepturile de autor

Află mai multe despre drepturile de autor muzicale, melodiile preluate și sistemul Content ID YouTube pentru gestionarea drepturilor.

Promovează-ți muzica pe YouTube

Promovează-ți turneul, lansările și momentele importante din carieră.

Intră în legătură cu fanii

Interacțiunile cu fanii fac parte din experiența ta zilnică și sunt posibile pe YouTube oriunde te-ai afla în lume.

Evaluează-ți succesul

Cu Date statistice YouTube, obții informații despre modul în care fanii îți descoperă muzica și despre conținutul care le menține atenția.

Câștigă bani din muzica ta pe YouTube

Când fanii îți vizionează conținutul, poți să obții venituri. Descoperă cum să generezi bani din canalul tău.

Evidențiază-ți discografia pe YouTube

Organizează playlisturi pentru a crea un portofoliu vizual și interactiv al conținuturilor la care ai contribuit.

Ghid YouTube privind Canalele oficiale de artist

Îți vom arăta noțiunile de bază pentru configurarea unui Canal oficial de artist și cum să profiți la maximum de YouTube pentru a interacționa cu fanii, a crește numărul de vizionări ale videoclipurilor și a promova concerte și turnee.

Ghid YouTube privind postările în Comunitate

Îți vom arăta cum să intri în legătură cu fanii și să interacționezi cu ei pe YouTube.

Frequently asked questions

 • Ce ar trebui să fac pentru ca muzica mea să apară în aplicația Muzică YouTube?

  Aplicația Muzică YouTube prezintă conținut pe care sistemul nostru și partenerii noștri l-au identificat ca fiind corespunzător pentru o experiență muzicală. Clasifică videoclipurile pe care le încarci ca „Muzică” în Setările avansate ale Managerului video, în meniul drop-down „Categorie”. În majoritatea cazurilor, nu este nevoie să faci nimic pentru a se include conținutul tău muzical în aplicație, dar clasificarea poate fi de ajutor.

  Află mai multe despre cum stabilim ce apare în aplicația Muzică YouTube.

 • Ce sunt Canalele oficiale de artist și cum pot să solicit unul?

  Dacă ești un artist pe YouTube, Canalul oficial de artist îți reunește întregul conținut. Canalul îți împarte catalogul muzical în două noi rafturi, inclusiv videoclipurile muzicale, melodiile și albumele.

  Noul aspect va fi lansat treptat. Ca să fii eligibil(ă) pentru un Canal oficial de artist, asigură-te că ai deja un canal YouTube care este deținut și gestionat de tine, de managerul tău sau de casa de discuri și ai cel puțin 3 videoclipuri muzicale pe YouTube. Te vom anunța atunci când canalul tău devine Canal oficial de artist.

 • Cum pot să-mi gestionez prezența pe Google cu Canalele oficiale de artist?

  În Centrul pentru artiști din Studioul de creație, poți să actualizezi biografia de artist și să adaugi fotografii. Conținutul pe care-l postezi aici poate fi afișat și în proprietăți YouTube, cum ar fi canalul tău și topurile YouTube, precum și pe alte site-uri Google, de exemplu, Google+ și Google Play. Află mai multe.

 • Unde este nota muzicală a Canalului meu oficial?

  Lansăm brandingul Canalelor oficiale de artist pe computer și-l vom extinde pe alte platforme pe viitor.

 • Cum pot să apar în Statistici despre muzică?

  Pentru a apărea în Statistici și în Topuri, poți să raportezi o problemă cu datele în colțul din dreapta sus al paginii de pornire Statistici despre muzică. Asigură-te că incluzi un link către canalul tău atunci când soliciți adăugarea și dă clic pe butonul „Trimite”. Dacă numele unui artist nu poate fi căutat ulterior, poți să trimiți un e-mail la artist-support@youtube.com.

 • Mi-am pierdut parola sau am pierdut accesul la cont. Cum pot să recuperez accesul?

  Dacă-ți amintești adresa de e-mail asociată canalului YouTube, poți încerca să-ți recuperezi contul.

  Dacă ai pierdut accesul la Contul Google asociat canalului, urmează acești pași.

  În cazul în care canalul a fost piratat, parcurge acest flux și contactează-ne la artist-support@youtube.com.

 • Cum îmi protejez muzica de furt?

  Dacă observi că altcineva îți folosește muzica în videoclipurile sale, poți să trimiți o notificare de eliminare din cauza încălcării drepturilor de autor.

 • Ce ar trebui să fac dacă muzica mea primește o revendicare Content ID sau o notificare de eliminare din cauza încălcării drepturilor de autor?

  Dacă muzica ta primește o revendicare Content ID, există câteva măsuri pe care le poți lua în funcție de situație. Află mai multe aici.

  Pentru eliminări din cauza drepturilor de autor: dacă crezi că a fost aplicat din greșeală, poți să remediezi un avertisment privind drepturile de autor în trei moduri: aștepți să expire, obții o retragere sau trimiți o contranotificare. Găsești mai multe detalii aici.

 • Cum cresc baza de abonați?

  Există multe moduri în care să-ți dezvolți baza de abonați, cum ar fi crearea de miniaturi și titluri eficiente, alcătuirea de descrieri corespunzătoare și folosirea cardurilor sau a ecranelor de final pentru a încuraja spectatorii să acționeze. Pentru a afla mai multe, accesează Academia creatorilor.

 • Cum îmi evaluez succesul pe YouTube?

  Folosește Date statistice YouTube pentru a înțelege acoperirea videoclipului. De exemplu: care este dimensiunea publicului activ, numărul de afișări ale miniaturilor care au devenit vizionări, durata de vizionare etc. Pentru a afla mai multe, accesează Academia creatorilor.

 • Ce este fila Comunitate?

  În calitate de creator YouTube, îți dorești mereu să întărești relațiile cu publicul.

  De aceea, am creat fila Comunitate: un mod distractiv de a-ți transmite ideile și de a-ți completa programul de încărcare, interacționând în același timp cu publicul pe YouTube.

  Află mai multe despre postările în Comunitate.

 • Prima ta postare

  Conectează-te, atinge direct în fila Comunitate a canalului, iar apoi alege metodele de postare.

  Postează în funcție de un program regulat pentru a completa încărcările videoclipurilor și a interacționa cu abonații. Postările vor apărea în feedurile abonaților, așa că asigură-te că sunt interesante. Astfel, abonații vor fi încurajați să acceseze conținutul.

  1. Asigură-te că ai cea mai recentă versiune a aplicației YouTube.
  2. Pentru a nu induce spectatorii în eroare, fila Comunitate va fi dezactivată până la dezactivarea filei Discuții.
  3. Cum să dezactivezi fila Discuții.
   • Sub bannerul canalului, dă clic pe Setări
   • Dezactivează Afișează fila Discuții.

  Ce ar trebui să postezi?

  • Arată scene din spatele camerei, cu fotografii exclusive din timpul producției.
  • Iată câteva idei pentru a menține ritmul conversației cu fila Comunitate:
  • incită interesul fanilor pentru următorul tău videoclip cu un GIF al celui mai interesant moment;
  • promovează-ți produsele, magazinul online, turneul pentru carte sau chiar și biletele la următorul concert;
  • arată-le abonaților că-ți pasă răspunzând la comentarii și adăugând inimi.

  5 moduri de a-ți lansa fila Comunitate

  1. Creează un sondaj pentru a afla ce-și dorește publicul să vadă: poți să-ți întrebi abonații ce vor să vadă și să-ți rafinezi conținutul în funcție de respectivele sugestii. Răspunsurile comunității te pot ajuta să decizi în ce să investești timp, producând mai multe tipuri de videoclipuri solicitate de comunitate.
  2. Incită entuziasm cu GIF-uri: îți recomandăm să arăți o avanpremieră a celui mai bun moment din fiecare videoclip cu ajutorul unui GIF și să inciți interesul abonaților.
  3. Adu publicul în culise: arată-le abonaților secvențe din culise în timpul turneului sau la o filmare, postând poze sau videoclipuri scurte. Poți chiar să le ceri părerea despre procesul creativ. Sfat: încearcă să folosești fotografii clare cu tine, pentru ca spectatorii să te recunoască.
  4. Oferă conținut exclusiv: postează imagini sau GIF-uri, pe care publicul nu le-ar putea găsi nicăieri altundeva. Îți recomandăm să postezi imagini distractive despre ziua ta, aventurile tale sau chiar și animalele tale de companie. Dacă oferi o experiență unică pentru abonați în fila Comunitate, îi vei convinge să revină la conținutul tău.
  5. Mulțumește-le fanilor: folosește fila Comunitate ca alt loc în care să interacționezi cu publicul. Îți recomandăm să prezinți „superfanii”, să le mulțumești și să le răspunzi la întrebări. În plus, poți să adaugi inimi la comentariile spectatorilor sau să răspunzi la ele cu imagini și GIF-uri.

  Sfaturi

  • Poți să folosești postările în Comunitate pentru promovare reciprocă între videoclipurile încărcate pe alte canale YouTube, inclusiv colaborări, videoclipuri de la un canal secundar sau videoclipuri care ți se par interesante.
  • Poți să le mulțumești fanilor fideli sau să promovezi câteva dintre contribuțiile lor speciale.
 • Cum transmit live de pe telefon?

  Consultă aici „programarea streamului live pe dispozitive mobile”.

 • Cum câștig bani din distribuirea pe YouTube?

  Pentru a câștiga bani din videoclipuri, îți recomandăm să urmezi cei 4 pași enumerați aici, inclusiv acceptarea Condițiilor Programului de parteneriat YouTube. Pe 16 ianuarie 2018, am anunțat noi criterii de eligibilitate pentru Programul de parteneriat YouTube. După ce un canal are 4.000 de ore vizionate în ultimele 12 luni și 1.000 de abonați, acesta va fi examinat pentru a se alătura programului.

 • Date statistice YouTube

  Date statistice YouTube oferă diferite tipuri de date, pentru a te ajuta să-ți evaluezi rezultatele. Poți să afli unde îți descoperă spectatorii conținutul, care sunt videoclipurile cu cele mai ridicate durate de vizionare și cum interacționează fanii cu conținutul. Pentru noțiuni avansate despre Date statistice YouTube, parcurge acest curs.


  Atunci când generezi bani din canal, ar trebui să analizezi diferitele rapoarte privind venitul pentru a răspunde la întrebări precum:

  • Câți bani generează canalul meu YouTube?
  • Care sunt sursele principale de venituri (anunțuri, YouTube Red etc.)?
  • Din ce regiuni provin majoritatea veniturilor?
  • Cum mi se modifică veniturile de-a lungul diferitelor intervale de timp?

  În funcție de răspunsuri, poți să-ți ajustezi deciziile creative sau de încărcare. De exemplu, dacă observi că foarte mulți fani din altă țară sunt pasionați de muzica ta, poți să traduci titlurile și descrierile videoclipurilor }, pentru ca acestea să fie mai accesibile.

  Sau să presupunem că descoperi rate de clic ridicate la ecranele de final pe dispozitive mobile. Dacă obiectivul tău este să crești vânzările produselor sau ale albumelor, poți să profiți de ceea ce ai descoperit, adăugând ecrane de final în noile tale videoclipuri muzicale.

  Notă: în cazul în care canalul tău aparține unei case de discuri, unui distribuitor sau altui proprietar de conținut, accesul la datele privind venitul din Date statistice YouTube poate să nu fie disponibil.

 • Topuri muzicale și Statistici despre muzică YouTube

  În Topuri muzicale, vei vedea un clasament săptămânal al celor mai bune melodii de pe YouTube. Poți să vezi cele mai bune 100 de videoclipuri (în funcție de numărul de vizionări) și o detaliere a videoclipurilor virale (clasificate folosind factori de popularitate), a melodiilor sau a artiștilor.

  Artiștii și casele de discuri pot să folosească datele respective ca indicație a popularității anumitor melodii sau genuri pe YouTube, atunci când încearcă să obțină difuzări la radio sau să negocieze colaborări cu mărcile. Sau pot să stârnească interesul postând pe rețelele sociale despre poziția din Topurile muzicale YouTube.

  În Statistici despre muzică, vei vedea locațiile în care un artist este cel mai popular. Datele respective pot fi valoroase, deoarece poți să organizezi concerte în orașe cu baze mari de fani sau să direcționezi campaniile de marketing în funcție de regiune.

  Notă: Topurile muzicale și Statisticile despre muzică includ artiștii pentru care am primit metadate standard în domeniu, de obicei trimise de o casă de discuri sau de un distribuitor. Statisticile despre muzică arată valori începând din 1 septembrie 2014. Adăugăm constant artiști și locații noi în baza de date YouTube.