Χρήση του YouTube για να παραμείνετε συνδεδεμένοι

Σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές, ξέρουμε ότι ψάχνετε τρόπους να συνδεθείτε με τους θαυμαστές σας, επομένως θέλουμε να σας παρέχουμε όλους τους πόρους που χρειάζεστε.

Τα πρώτα βήματα στο YouTube

Μάθετε τα βασικά για τη δημιουργία και τη διαχείριση του καναλιού σας και αρχίστε να συνδέεστε με θαυμαστές.

Πώς λειτουργούν τα πνευματικά δικαιώματα

Μάθετε πληροφορίες για τα πνευματικά δικαιώματα μουσικής, τις διασκευές τραγουδιών και το σύστημα Content ID του YouTube για τη διαχείριση δικαιωμάτων.

Προωθήστε τη μουσική σας μέσω του YouTube

Προωθήστε την περιοδεία, τις κυκλοφορίες και τα ορόσημα στην καριέρα σας.

Συνδεθείτε με τους θαυμαστές σας

Η αλληλεπίδραση με τους θαυμαστές σας είναι μέρος της καθημερινότητάς σας και μπορείτε να την έχετε μέσω του YouTube, όπου κι αν βρίσκεστε.

Υπολογίστε την επιτυχία σας

Χρησιμοποιήστε το YouTube Analytics, για πληροφορίες σχετικά με το πώς βρίσκουν τη μουσική οι θαυμαστές σας και τι είναι αυτό που διατηρεί το ενδιαφέρον τους.

Κερδίστε χρήματα από τη μουσική σας στο YouTube

Όταν οι θαυμαστές παρακολουθούν το περιεχόμενό σας, μπορείτε να βγάζετε χρήματα. Μάθετε πώς θα κερδίσετε έσοδα από το κανάλι σας.

Προβάλετε τη δισκογραφία σας στο YouTube

Δημιουργήστε ένα οπτικό και διαδραστικό πορτφόλιο της αναγνωρισμένης δουλειάς σας μέσω της οργάνωσης playlist.

Οδηγός Επίσημων καναλιών καλλιτέχνη YouTube

Θα σας καθοδηγήσουμε στα βασικά της δημιουργίας ενός Επίσημου καναλιού καλλιτέχνη και στο πώς να χρησιμοποιείτε το YouTube για να αλληλεπιδράτε πλήρως με θαυμαστές, να αυξάνετε τις προβολές βίντεο και να προωθείτε συναυλίες και περιοδείες.

Οδηγός αναρτήσεων στην καρτέλα Κοινότητα YouTube

Θα σας καθοδηγήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να συνδεθείτε με τους θαυμαστές σας και να τους προσελκύσετε στο YouTube.

Frequently asked questions

 • Πώς θα προσθέσω τη μουσική μου στην εφαρμογή Μουσική YouTube;

  Η εφαρμογή Μουσική YouTube περιλαμβάνει περιεχόμενο που έχει κριθεί από το σύστημα και τους συνεργάτες μας ως κατάλληλο για μια μουσική εμπειρία. Από τις Ρυθμίσεις για προχωρημένους του Διαχειριστή βίντεο στο αναπτυσσόμενο μενού "Κατηγορία", φροντίστε να κατηγοριοποιήσετε τις μεταφορτώσεις σας ως "Μουσική". Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι για να γίνει διαθέσιμο το μουσικό περιεχόμενό σας στην εφαρμογή, αλλά η κατηγοριοποίησή του βοηθάει.

  Μάθετε περισσότερα για το πώς καθορίζουμε τι περιέχει η εφαρμογή Μουσική ΥouTube.

 • Τι είναι τα Επίσημα κανάλια καλλιτεχνών και πώς κάνω αίτηση για να αποκτήσω ένα τέτοιο κανάλι;

  Αν είστε καλλιτέχνης στο YouTube, πλέον το Επίσημο κανάλι καλλιτέχνη συγκεντρώνει όλο το περιεχόμενό σας σε ένα σημείο. Το κανάλι οργανώνει αυτόματα τον μουσικό σας κατάλογο σε δύο νέα ράφια, που περιλαμβάνουν τα μουσικά βίντεο, τα τραγούδια και τα άλμπουμ σας.

  Αυτή η νέα διάταξη θα κυκλοφορήσει σταδιακά. Για να πληροίτε τα κριτήρια για Επίσημο κανάλι καλλιτέχνη, βεβαιωθείτε ότι έχετε ήδη κανάλι YouTube στο οποίο έχετε την ιδιοκτησία και τα δικαιώματα λειτουργίας ως καλλιτέχνης, ως μάνατζερ ή δισκογραφική εταιρεία, και έχετε τουλάχιστον 3 μουσικά βίντεο στο YouTube. Μόλις το κανάλι σας αναβαθμιστεί σε Επίσημο κανάλι καλλιτέχνη, θα σας ενημερώσουμε.

 • Πώς μπορώ να διαχειριστώ την παρουσία μου στο Google με τα Επίσημα κανάλια καλλιτεχνών;

  Στο Κέντρο καλλιτέχνη του Creator Studio, μπορείτε να ενημερώνετε τη βιογραφία του καλλιτέχνη και να προσθέτετε φωτογραφίες. Το περιεχόμενο που δημοσιεύετε εδώ θα εμφανίζεται επίσης στις διάφορες ενότητες του YouTube, όπως στο κανάλι σας και τα τσαρτ του YouTube, καθώς επίσης και σε άλλους ιστοτόπους Google, όπως το Google+ και το Google Play.Μάθετε περισσότερα.

 • Πού βρίσκεται η μουσική νότα του Επίσημου καναλιού μου;

  Ξεκινάμε με την καθιέρωση των Επίσημων καναλιών καλλιτεχνών σε επιτραπέζιο υπολογιστή και στο μέλλον σκοπεύουμε να την επεκτείνουμε και σε άλλες πλατφόρμες.

 • Πώς μπορώ να προστεθώ στο Music Insights;

  Για να προστεθείτε στο Insights και στα Τσαρτ, μπορείτε να πατήσετε "Αναφορά προβλήματος δεδομένων" επάνω δεξιά στην αρχική σελίδα του Music Insights. Όταν υποβάλετε αίτημα προσθήκης του καναλιού σας, φροντίστε να συμπεριλάβετε τον σύνδεσμο που θα οδηγεί στο κανάλι, και πατήστε το κουμπί "Αποστολή". Αν το όνομα ενός καλλιτέχνη δεν εμφανίζεται αργότερα στην αναζήτηση, μπορείτε να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο artist-support@youtube.com.

 • Ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης ή δεν έχω πλέον πρόσβαση στο κανάλι μου. Πώς να ξανασυνδεθώ;

  Αν θυμάστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την οποία συσχετίζεται το κανάλι σας στο YouTube, μπορείτε να δοκιμάσετε να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας.

  Αν δεν έχετε πλέον πρόσβαση στον Λογαριασμό Google που είναι συσχετισμένος με το κανάλι σας, ακολουθήστε αυτά τα Βήματα.

  Αν το κανάλι σας παραβιάστηκε, ακολουθήστε αυτήν τη ροή όσο καλύτερα μπορείτε και επικοινωνήστε με το artist-support@youtube.com.

 • Πώς μπορώ να προστατεύσω τη μουσική μου από κλοπή;

  Αν παρατηρήσετε ότι κάποιος χρησιμοποιεί τη μουσική σας στα βίντεό του, μπορείτε να υποβάλετε προειδοποίηση κατάργησης λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

 • Τι να κάνω αν η μουσική μου λάβει αξίωση Content ID ή κατάργηση λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων;

  Αν η μουσική σας λάβει αξίωση Content ID, μπορείτε να κάνετε ορισμένες ενέργειες, ανάλογα με την περίπτωση. Μάθετε περισσότερα εδώ.

  Για καταργήσεις λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, αν πιστεύετε ότι έγινε λάθος, μπορείτε να επιλύσετε την προειδοποίηση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων με τρεις τρόπους: να περιμένετε να λήξει, να κάνετε ανάκληση ή να υποβάλετε αντικοινοποίηση. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

 • Πώς να μεγαλώσω τη βάση των θαυμαστών μου;

  Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μεγαλώσετε τη βάση των θαυμαστών σας, όπως δημιουργώντας αποτελεσματικές μικρογραφίες και τίτλους, γράφοντας έξυπνες περιγραφές και χρησιμοποιώντας κάρτες ή τελικές οθόνες για να ενθαρρύνετε τους θεατές να κάνουν κάποια ενέργεια. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε το Creator Academy.

 • Πώς μπορώ να μετρήσω την επιτυχία μου στο YouTube;

  Χρησιμοποιήστε το YouTube Analytics για να κατανοήσετε την προσέγγιση χρηστών που έχουν τα βίντεό σας, π.χ. το μέγεθος του ενεργού κοινού σας, πώς οι εμφανίσεις μικρογραφιών μετατράπηκαν σε προβολές και χρόνο παρακολούθησης κ.λπ. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε το Creator Academy.

 • Τι είναι η καρτέλα Κοινότητα;

  Ως δημιουργός του YouTube, πάντα προσπαθείτε να ενισχύσετε τη σχέση σας με το κοινό σας.

  Για αυτό δημιουργήσαμε την καρτέλα Κοινότητα, έναν νέο, διασκεδαστικό τρόπο για να παρουσιάζετε τη δημιουργικότητά σας, ο οποίος συμπληρώνει το πρόγραμμα μεταφορτώσεών σας, ενώ παράλληλα σάς επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με το κοινό σας στο YouTube.

  Μάθετε περισσότερα για τις αναρτήσεις Κοινότητας.

 • Η πρώτη σας ανάρτηση

  Απλώς συνδεθείτε, πατήστε απευθείας στην καρτέλα Κοινότητα του καναλιού σας και επιλέξτε τρόπους ανάρτησης.

  Για να συμπληρώσετε τις μεταφορτώσεις βίντεο και να προκαλέσετε την αλληλεπίδραση των συνδρομητών σας, ακολουθήστε ένα τακτικό πρόγραμμα αναρτήσεων. Κάθε ανάρτηση θα εμφανίζεται στις ροές των συνδρομητών σας, γι' αυτό φροντίστε οι αναρτήσεις σας να είναι ουσιαστικές. Με αυτόν τον τρόπο, θα παροτρύνετε τους συνδρομητές να κάνουν κλικ.

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής YouTube.
  2. Για να μην μπερδευτούν οι θεατές σας, η Κοινότητα θα είναι απενεργοποιημένη μέχρι να απενεργοποιηθεί η Συζήτηση.
  3. Πώς να απενεργοποιήσετε τη Συζήτηση.
   • Κάτω από το banner του καναλιού σας, κάντε κλικ στις ρυθμίσεις
   • Απενεργοποιήστε την καρτέλα Εμφάνιση συζήτησης.

  Τι να δημοσιεύσετε;

  • Δώστε στο κοινό μια γεύση από τα παρασκήνια στο κανάλι σας με αποκλειστικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα.
  • Ακολουθούν μερικές ιδέες για να συνεχίσετε τη συζήτηση με την Κοινότητα:
  • Προωθήστε το επόμενο βίντεό σας με ένα GIF από την καλύτερη στιγμή του.
  • Προωθήστε τα εμπορικά προϊόντα σας, το ηλεκτρονικό κατάστημα, κάντε κρατήσεις για περιοδείες ή ακόμα και εισιτήρια για την επόμενη συναυλία σας.
  • Δείξτε στους συνδρομητές σας ότι λαμβάνετε υπόψη τα σχόλιά τους απαντώντας σε σχόλια και επισημαίνοντάς τα με καρδιές.

  5 τρόποι για να δώσετε ώθηση στην καρτέλα Κοινότητα

  1. Κάντε δημοσκόπηση για τις προτιμήσεις του κοινού: Ρωτήστε τους συνδρομητές σας τι θέλουν να δουν στη συνέχεια και προσαρμόστε το περιεχόμενό σας ανάλογα με τις προτάσεις τους. Τα σχόλια της Κοινότητας θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε πού να επενδύσετε τον χρόνο σας, παράγοντας περισσότερους τύπους βίντεο που ζητάει η κοινότητά σας.
  2. Προκαλέστε τον ενθουσιασμό με GIF: Μπορείτε να προσφέρετε μια πρώτη ματιά με τις καλύτερες στιγμές κάθε βίντεο με ένα GIF και να κάνετε τους συνδρομητές σας να ανυπομονούν να το δουν.
  3. Παρουσιάστε τα παρασκήνια: Δώστε στους συνδρομητές σας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αποκλειστικά αποσπάσματα από τα παρασκήνια ζωντανών εμφανίσεων ή γυρισμάτων δημοσιεύοντας φωτογραφίες ή σύντομα βίντεο. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε τη γνώμη τους για τη δημιουργική διαδικασία. Συμβουλή: Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες με τον εαυτό σας να φαίνεται καθαρά, ώστε να σας αναγνωρίσουν.
  4. Προσφέρετε αποκλειστικό περιεχόμενο: Μπορείτε να δημοσιεύσετε εικόνες ή GIF που δεν θα μπορεί να βρει αλλού το κοινό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημοσιεύσετε διασκεδαστικές φωτογραφίες από την καθημερινότητα, τις περιπέτειες, ακόμη και τα κατοικίδιά σας. Όταν προσφέρετε στους συνδρομητές σας μια ξεχωριστή εμπειρία, είναι πολύ πιο πιθανό να επιστρέψουν στην καρτέλα Κοινότητα για περισσότερο περιεχόμενο.
  5. Αναγνωρίστε τη συμβολή των θαυμαστών σας: Χρησιμοποιήστε την καρτέλα Κοινότητα ως ένα ακόμη μέρος για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας. Μπορείτε να προβάλετε τους σούπερ θαυμαστές σας, να απευθυνθείτε σε αυτούς ή να απαντήσετε στις πιο βασικές ερωτήσεις τους. Επιπλέον, μπορείτε να επισημάνετε με καρδιά σχόλια των θεατών ή να τους απαντήσετε με εικόνες ή GIF.

  Συμβουλές

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αναρτήσεις Κοινότητας για να αλληλοπροωθήσετε βίντεο που ανέβηκαν σε άλλα κανάλια YouTube, όπως συνεργασίες, βίντεο από το δευτερεύον κανάλι σας ή βίντεο που απλά σας φάνηκαν διασκεδαστικά!
  • Μπορείτε να ευχαριστήσετε τους πιο πιστούς θαυμαστές σας ή ακόμα και να αναφερθείτε σε κάποιους για την ξεχωριστή συνεισφορά τους.
 • Πώς μεταδίδω ζωντανή ροή από το τηλέφωνό μου;

  Ανατρέξτε στην ενότητα "προγραμματισμός ζωντανών ροών από κινητό" εδώ.

 • Πώς μπορώ να βγάλω χρήματα από τη διανομή στο YouTube

  Για να κερδίσετε χρήματα από τα βίντεό σας, ακολουθήστε τα 4 βήματα που αναφέρονται εδώ, στα οποία περιλαμβάνεται και η συμφωνία με τους Όρους του Προγράμματος συνεργατών YouTube. Στις 16 Ιανουαρίου 2018, ανακοινώσαμε τις νέες απαιτήσεις καταλληλότητας για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα συνεργατών YouTube. Μόλις ένα κανάλι φτάσει τις 4.000 ώρες παρακολούθησης τους τελευταίους 12 μήνες και 1.000 συνδρομητές, θα υποβληθεί σε έλεγχο για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

 • YouTube Analytics

  Το YouTube Analytics προσφέρει κάθε είδους δεδομένα για να αξιολογήσετε τι αποδίδει καλά. Μπορείτε να μάθετε από πού ανακαλύπτουν το περιεχόμενό σας οι θεατές, ποια βίντεο έχουν τον περισσότερο χρόνο παρακολούθησης, καθώς και με ποιον τρόπο αλληλεπιδρούν οι θαυμαστές με το περιεχόμενό σας. Για να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας στο YouTube Analytics, παρακολουθήστε αυτόν τον κύκλο μαθημάτων.


  Όταν δημιουργείτε έσοδα από το κανάλι σας, είναι χρήσιμο να εξετάσετε τις διάφορες αναφορές εσόδων για να απαντήσετε σε απορίες όπως:

  • Πόσα χρήματα δημιουργεί το κανάλι μου στο YouTube;
  • Ποιες είναι οι κύριες πηγές εσόδων (διαφημίσεις, YouTube Red κ.λπ.);
  • Από ποιες περιοχές προέρχονται τα περισσότερα κέρδη μου;
  • Πώς μεταβάλλονται τα έσοδά μου ανάλογα με τα διάφορα χρονικά πλαίσια;

  Με βάση τις απαντήσεις, προσαρμόστε τις δημιουργικές επιλογές σας και τις επιλογές σχετικά με τη μεταφόρτωση βίντεο. Για παράδειγμα, αν παρατηρήσετε πολλούς θαυμαστές της μουσικής σας σε κάποια άλλη χώρα, μπορείτε να μεταφράσετε τους τίτλους και τις περιγραφές των βίντεο ώστε τα βίντεό σας να είναι πιο προσιτά.

  Εναλλακτικά, ας υποθέσουμε ότι ανακαλύπτετε υψηλή αναλογία κλικ/εμφανίσεων για τις τελικές οθόνες από κινητές συσκευές. Αν ο στόχος σας είναι η αύξηση των πωλήσεων εμπορικών προϊόντων ή άλμπουμ, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτά που μάθατε προσθέτοντας τελικές οθόνες βελτιστοποιημένες για κινητά στα νέα μουσικά σας βίντεο.

  Σημείωση: Αν το κανάλι σας υπάγεται σε κάποια δισκογραφική εταιρεία, διανομέα ή άλλον κάτοχο περιεχομένου, η πρόσβαση στα δεδομένα εσόδων στο YouTube Analytics ενδέχεται να είναι ή να μην είναι διαθέσιμη.

 • Μουσικά τσαρτ YouTube και Music Insights

  Χάρη στα Μουσικά τσαρτ, μπορείτε να δείτε την εβδομαδιαία κατάταξη της κορυφαίας μουσικής στο YouTube. Μπορείτε να δείτε τα 100 καλύτερα βίντεο (ταξινομημένα ανά αριθμό προβολών) ή μια ανάλυση σύμφωνα με τα μεταδιδόμενα βίντεο (τα οποία βαθμολογούνται με βάση διάφορους παράγοντες δημοτικότητας), κομμάτια ή καλλιτέχνες.

  Για παράδειγμα, οι καλλιτέχνες και οι δισκογραφικές εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για να υποδείξουν τη δημοτικότητα συγκεκριμένων τραγουδιών ή ειδών στο YouTube, κατά την προσπάθειά τους να αποκτήσουν ραδιοφωνικό χρόνο ή να διαπραγματευτούν συμφωνίες με επωνυμίες. Εναλλακτικά, μπορούν να καλλιεργήσουν την προσμονή μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την κατάταξή τους στα Μουσικά τσαρτ YouTube.

  Χάρη στο Music Insights, μπορείτε να δείτε τις τοποθεσίες όπου είναι πιο δημοφιλής ένας καλλιτέχνης. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να είναι χρήσιμα για περιοδείες σε πόλεις με μεγάλες βάσεις θαυμαστών ή για τη στόχευση διαφημιστικών καμπανιών ανά περιοχή.

  Σημείωση: Τα Μουσικά τσαρτ και το Music Insights περιλαμβάνουν καλλιτέχνες για τους οποίους λάβαμε μεταδεδομένα που ακολουθούν τα πρότυπα του κλάδου και παρέχονται συνήθως από μια δισκογραφική εταιρεία ή έναν διανομέα. Το Music Insights περιλαμβάνει δεδομένα από την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Το YouTube προσθέτει διαρκώς νέους καλλιτέχνες και τοποθεσίες στη βάση δεδομένων.